Elsöprő sikert arattak Ukrajnában a fiatal magyar artistaművészek

A világhírű magyar cirkuszművészet ifjú titánjai kimagasló módon képviselték nemes elődeiket a nemzetközi porondon. A 11. Dniproi Nemzetközi Ifjúsági Cirkuszfesztivál versenyprogramján 185 szám versenyzett.

Magyarországot négy artistaművész képviselte: a többszörös cirkuszfesztivál-díjas Varga Rico zsonglőrszámával, Roberto Vargas Junior görgőszámával, a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium (BIAK) végzős diákjai, Demeter Anna lengőkötél produkciójával és Russnák Regina gurtni számával. Mind a négy magyar tehetség arany minősítést kapott a rangos szakmai zsűritől, Varga Rico pedig magyar artistaként elsőként elnyerte a fesztivál legnagyobb díját, a Grand Prixet szóló kategóriában!

A magyar csapat két különdíjat is elhozott Ukrajnából: Demeter Anna és Russnák Regina felkészítő tanára Simet Olga és a BIAK a magasszintű oktatás elismeréseként különdíjat kapott a Kryvorizkyi Cirkusztól. A Dnipro Cirkusz különdíját pedig a Nemzeti Cirkuszművészeti Központnak ítélte a fesztivál támogatásáért.

Intézményünk és a Fővárosi Nagycirkusz társulatának nevében gratulálunk az ifjú artistaművészeknek, felkészítő tanáraiknak, valamint családtagjaiknak, akik átadták számukra a generációról generációra öröklődő tudásukat.