Felvételi – érettségi utáni szakképzés – színész

Komplex, gyakorlatközpontú, államilag finanszírozott Színházi- és filmszínész képzés

A BÉKÉSCSABAI SZÍNITANHÁZ felvételt hirdet

2021 szeptemberében induló, egyedülállóan komplex jellegű, gyakorlatközpontú, államilag finanszírozott színházi- és filmszínész képzésre!

Célunk az, hogy az előadóművészeti képzés módszertanát megújítva olyan színészeket segítsünk a pályára, akik a személyiséget fejlesztő műhelymunka, valamint a gyakorlati színpadi alkotás során elsajátított szakmai ismereteiket magas szinten képesek alkalmazni a professzionális szakmai feladatok ellátásakor.

Intézményünk növendékei kiemelkedően színvonalas feltételek között: a Békéscsabai Jókai Színház, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a Szarvasi Vízi Színház eleven alkotómunkájában közreműködve tanulhatják az előadóművészetet. Egyedülálló képzési módszerünk a színházi, színpadi gyakorlaton, valamint a módszeresen felépített képességfejlesztésen alapul. Növendékeink, egyéni fejlesztésüket szolgáló tanóráik mellett, szereplői lehetnek színházi, cirkuszi, zenés színházi produkcióknak, ekképpen valós színpadi gyakorlat során sajátíthatják el az alapvető szakmai ismereteket.

A képzés egyedi komplexitása abban áll, hogy előadóművész növendékeink (színész, táncos, artista) közös gyakorlások, próbák, produkciók során elsajátíthatják mindhárom művészeti ág (színházművészet, táncművészet, cirkuszművészet) eszközrendszerének alapjait, komplex tudású, szemléletű és kifejező erejű előadóművészekké válhatnak.

A 27 éve sikeres, tapasztalt és eredményes művésztanárokkal megvalósuló képzésünk a 2020/21-es tanévtől budapesti bázissal is gyarapodott. A Békéscsabai Jókai Színház mellett (képzésvezető: Seregi Zoltán igazgató) az Artistaképző Intézetben (képzésvezető: Kovács Gábor Dénes igazgató) is indulnak színész osztályok.

A képzés hatékonysága érdekében, kis létszámú, legfeljebb 14 fős osztályokkal szervezzük az oktatást.

Az oktatás állami finanszírozású, térítésmentes!

A SZÍNITANHÁZ − a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – iskolarendszeren belül, képezi növendékeit az alábbi előadóművészeti szakmákra vonatkozóan, érettségit követő felnőttoktatásban:

54 212 03  Színész II. Színházi- és filmszínész (alapképzés), 2 év – nappali munkarend;
54 212 15  Színész I. Színházi- és filmszínész (ráépülés), 1 év – nappali munkarend;

A JELENTKEZÉS MÓDJA:

A honlapról letölthető jelentkezési lap kitöltése, és egy szakmai önéletrajz elküldése két címünkre (szinitanhaz@biak.hu és info@biak.hu)

Beküldési határidő: 2021.augusztus 20.

Felvételi minimum követelmények:
5 db. szabadon választott, különböző tematikájú, hangulatú vers,
5 db. szabadon választott monológ,
3 szabadon választott népdal, dal

A felvételi vizsga kétfordulós, az első fordulóra, Budapesten, augusztus 25 -én kerül sor.

További információ: +36 20/ 249-6880 telefonszámon, valamint circuschool.hu és Szinitanhaz.hu  címen!