ūüďį R√ďLUNK √ćRT√ĀK – ūüéôÔłŹ R√°di√≥interj√ļ Kov√°cs G√°bor D√©nessel

A 92.1 Klasszik R√°di√≥ Intermezzo c√≠mŇĪ mŇĪsorban B√°lint Edina vend√©ge volt Kov√°cs G√°bor D√©nes, az Artistak√©pzŇĎ Int√©zet ElŇĎad√≥mŇĪv√©szeti Szakgimn√°zium√°nak igazgat√≥ja. A besz√©lget√©s aprop√≥ja: egyszerre tanulhatnak a di√°kok sz√≠n√©sznek, t√°ncosnak √©s artist√°nak a Sz√≠nitanh√°zban.

√öj, alkot√≥ jellegŇĪ, sz√©lesk√∂rŇĪen fejlesztŇĎ, gyakorlatk√∂zpont√ļ, r√°ad√°sul √°llami finansz√≠roz√°s√ļ sz√≠nh√°zi √©s filmsz√≠n√©szk√©pz√©st ind√≠t a Sz√≠nitanh√°z Budapesten √©s B√©k√©scsab√°n. A k√©pz√©s √©rdekess√©ge, hogy haz√°nkban jelenleg nincsen m√©g egy olyan iskola, ahol sz√≠n√©sznek, t√°ncosnak √©s artist√°nak egyar√°nt lehet tanulni a kor elv√°r√°sainak megfelelŇĎen.

Az iskola c√©lja az, hogy az elŇĎad√≥-mŇĪv√©szeti k√©pz√©s m√≥dszertan√°t meg√ļj√≠tva olyan sz√≠n√©szeket seg√≠tsenek a p√°ly√°ra, akik a szem√©lyis√©get fejlesztŇĎ mŇĪhelymunka, valamint a gyakorlati sz√≠npadi alkot√°s sor√°n elsaj√°t√≠tott szakmai ismereteiket magas szinten k√©pesek alkalmazni a professzion√°lis szakmai feladatok ell√°t√°sakor.