Grandpierre Gabriel nemzetközi megmérettetésre készül

Grandpierre Gabriel, intézményünk 13. évfolyamos növendéke október 13. és 17. között az Olaszországi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon (korábban Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztivál) lép porondra.

Grandpierre Gabriel a Szentivánéji álmodókban
Fotó: Urbán Ádám

Gabriel tehetségére már a XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Newcomer Show-jában is felfigyelt a cirkuszi szakma, handstand produkcióját arany-díjjal jutalmazta a szakmai zsűri januárban.

Gabriel és mestere, Losoncziné Nagy Éva a Newcomer Show díjátadója után

Ekkor kapott meghívást az egyik zsűritagtól, Fabio Monticótól az 1999 óta minden évben megrendezett Olaszországi Nemzetközi Cirkuszfesztiválra.

Gabriel bemutatkozó videója az alábbi linken érhető el: https://www.facebook.com/festivalcircoitalia/videos/598689315331084

Gabriel január óta folyamatosan készül a rangos eseményre mestere, Losoncziné Nagy Éva irányításával. Produkciójuk célja, hogy a kézegyensúlyozás művészetét olyan formában jelenítsék meg, melyben a zene és a kézegyensúlyozó mozdulatok harmóniája érvényesül. A Yann Tiersen által komponált dallamokra az erő, az egyensúly és a hajlékonyság tökéletes összhangja révén az emberi test csodálatos, szinte határtalan képességei kerülnek középpontba.

Mester és növendéke hétfőn utaznak Latinába, hogy bekapcsolódhassanak a fesztivál előkészületeibe, próbafolyamataiba. Sok sikert kívánunk a megmérettetéshez, a távolból is drukkolunk nekik!