Magyar artistával érkezik a Soleil Budapestre

Amikor az álmok valóra válnak! Hazai közönség előtt léphet a színpadra Fülemen Tamás, a Cirque du Soleil artistája.

Hosszú, fájdalmas, de gyönyörű küzdelemmel teli időszak megkoronázására készül Fülemen Tamás, aki a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia egykori diákjaként az OVO című műsorral érkezik Magyarországra.

Tamás 2021-ben fejezte be tanulmányait, s kapott
Artista I. oklevelet, közel hat évig tanult Kőmives Tibor és Ott Olivér tanár
úr lelkiismeretes vezetése alatt. A világhírű csapatba nem olyan egyszerű a
bejutás, ám Tamás egy kivételes helyzet miatt sokkal több időt volt kénytelen
várni.

„ Éppen a Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválról értem haza és pont másnap indult a Cirque Du Soleil NexGen workshop programja Budapesten. Két hetes intenzív edzés után lehetőséget kaptam a casting következő lépcsőjére a „PPP”-re, röviden egy három hónapos edzésre kint Montreálban. Ha ott is megfelel az ember, akkor csak utána kerülhet be a műsorba. Én pont a pandémia időszaka előtt nemsokkal kaptam meg a meghívómat…Így erről lecsúszva legközelebb rá másfél évre érkezett a következő meghívás, de akkor már egyenesen az OVO műsorba kértek fel.”

Mint mondja, munkáját megbecsülik a társulatnál, amire nem is lehetne szebb mód, mint hogy a társulat vezetői és igazgatói hosszabbítani akarják a szerződését, mert több évre terveznek vele. Ez, mint mondja, óriási elégedettséggel tölti el.

„ Ugyanakkor hatalmas felelősséget is érzek. Maximalista ember vagyok, ez többször is jól jött, mint például legutóbb mikor ide kerültem. Akkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy a világ legjobb és egyben legrutinosabb russian cradle csoportjába kerülhettem. Ott döbbentem rá, hogy a neheze még csak most jön. „

Tamás nagyon várja már, hogy végre a budapesti
közönség előtt felléphessen, hiszen barátaihoz, tanáraihoz és családjához kivételesen
most ő térhet haza.

„ Pár évvel ezelőtt még a sorok között ültem és onnan néztem a Cirque du Soleil előadását. Most pedig már én fogok ott fent a stage-n fellépni. Erre szokták azt mondani: mikor az álmok valóra válnak!”

Megkérdeztük az ifjú artistát, hogy mit üzenne a még
iskolába járó diákok számára:

„ Közhelyeket tudnék mondani, hogy sok munka, feláldozás, kitartás stb.. Ezek mind egytől egyik igazak, de csak ezekre építeni kevés. Az motiváljon a legjobban, ha valaki azt mondja, hogy ez nem lehetséges vagy ez túl nehéz, képtelen vagy rá, majd elindulsz és megkérdezik, hogy biztos vagy-e benne, akkor a válaszod erre egy határozott IGEN. Miért? Mert célod van. Tudásvágy, maximalizmus, hit és alázat nélkül sehova, hogy sikert érve meg tudj maradni embernek. A célodat csak korrekt emberként tudod elérni.”

Az OVO című előadásban egy óriási tojás fogadja a nézőket a porondon, ez a kétfelvonásos darab fő motívuma. A produkcióban a rovarok egy-egy tulajdonságát mutatják be az artisták. A műsorban az elképesztő látvány mellett egy plusz érdekesség is megjelenik: egyetlen értelmes szó sem hangzik el még a narrációban sem, ám a sajátos „rovarnyelv” teljesen élvezhető és érthető a nézők számára.