CIRCa Festival 2020

Idén 33. alkalommal kerül megrendezésre a CIRCa ifjúsági cirkuszfesztivál. A folyamatosan megújuló 10 napos esemény a járványhelyzetre való tekintettel nem mindennapi megoldásokkal állt elő.

A Dél-Franciaországban található Auch városában 1975-ben alakult meg a cirkuszi iskola, melynek alapítója a helyi iskolában tanító De Lavenère-Lussan atya volt. Egy évtized elteltével 1988-ban a városi tanács és a Jeune Chambre Economique cég létrehozta a CIRCa elnevezésű fesztivált, melynek célja az országban dolgozó artistaképző iskolák seregszemléje és az újcirkuszi irány népszerűsítése volt. Az esemény nemzetközivé 1996-ban vált, amikor több országból is érkeztek versenyzők és a cirkuszművészet mellett helyet kapott a színészmesterség, táncművészet és a zene is. Ezáltal a kisváros bő egy hétig a fiatalság ,a kultúra és a művészet otthona. Napjainkban a Professzionális Cirkusz Iskolák Szövetségével (FEDEC) együttműködve több mint 350 fiatal előadóművész érkezik a városba, hogy megmutassa tehetségét és képviselje országát.

Idén a korona vírus járvány miatt a szervezők egy új projekttel készültek. Az hagyományos CIRCLE program, ahol partnerintézmények mutatkoztak be önálló előadás keretében az idei évben az utazási és járványügyi korlátozások miatt kicsit átalakul. Az E-CIRCLE elnevezésű esemény lényege hogy a tagiskolák online, egy rövid 3 perces videóban mutatkoznak be. A szövetség 17 tagja között iskolánk is szerepel.

A nevezett videót megtekinteni és szavazni ide kattintva lehet.

Jó szórakozást kívánunk!