Augusztusi fellépésink

Javában tart még a vakáció, azonban néhány növendékünk számára az új tanév korábban kezdődött, hiszen iskolánk több helyre is meghívást kapott a nyár utolsó hónapjában. Tanulóink közreműködnek gálaesten, sport- és színházi megnyitón, valamint egy kulturális fesztiválon mutatják meg tehetségüket.

Szarvasi Vízi Színház Díjátadó Gála 2021. augusztus 22. (Vasárnap)

Immár hagyomány, hogy a Szarvasi Vízi Színház június 14-től augusztus 19-ig tartó rendezvénysorozatát látványos gála zárja, így lesz ez a kilencedik évad után is. A VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál és a Cervinus Művészeti Fesztivál legjobb alakításait, férfi, női főszereplőit, mellékszereplőit, a legjobb rendezést, előadást, díszletet, jelmezt szakmai zsűri döntése alapján ismerik el, különdíjak is gazdára lelnek.

Lovas Akrobatika Világbajnokság Megnyitó 2021. augusztus 25. (szerda)

A lovastorna elnevezés a latin eredetű voltizsálás magyarosított változata. A latin volitare (olaszul volteggiare), azaz röpködni szó a lovon végzett gimnasztikát és tornát jelöli. A voltizsálásra utaló legrégebbi tárgyi emlékek a görög olimpiai játékok idejéből származnak. Az időszámításunk előtti 648-tól 444-ig terjedő időben – vagyis a 33. olimpiától a 84. olimpiai játékokig – többször található olyan utalás, amely a gyermekek, felnőttek lóval kapcsolatos gimnasztikáját írja le vagy ábrázolja. A sportágat végül 1983-ban a Nemzetközi Lovas Szövetség is elismerte önálló szakágként. Az első Európa-bajnokságot 1984-ben, Ebreichsdorfban, Ausztriában rendezték. A lovastorna a négyévente megrendezésre kerülő Lovas Világjátékok műsorán is szerepel.
A FEI Lovastorna Világbajnokság az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás társrendezvényeként kerül megrendezésre. 22 nemzet száll versenybe a FEI Felnőtt Lovastorna Világbajnokságon. képviselői érkeznek majd a Nemzeti Lovardába. A verseny négy napja során 47 női és 28 férfi egyéni versenyző, 14 páros és 9 csapat mutatja majd be látványos programját.

Terézvárosi Fesztivál 2021. augusztus 29. (vasárnap)

TE!rézvárosi Fesztivál az Andrássy úton – Itt a TE! helyed, TE!rézvárosi Fesztivál az Andrássy úton – Itt a TE! helyed!

Grandiózus fesztivállal zárja a nyarat az Eötvös10. Budapest legismertebb sugárútja, három nap, Budapest legnagyobb színházai, rengeteg gyerekprogram, számos koncert, egy óriási fesztivál, és TE! – akinek ott a helye!

Augusztus utolsó hétvégéjén nagyszabású összművészeti fesztivállal búcsúztatja az Eötvös10 az idei nyarat: a Kodály köröndtől egészen az Izabella utcáig felsorakoznak a főváros legnagyobb színházai, idelátogatnak a legmenőbb koncertek, a legvarázslatosabb gyermekprogramok, és egy fergeteges Food Track Show. Az Eötvös10 elárasztja az Andrássy utat megannyi színházi előadással, egy vaskos kottányi zenével, egy széles könyvespolcnyi irodalommal, önfeledt tánclépésekkel, rengeteg meglepetéssel és végtelen szórakozással. Mindennel, ami kultúra.
A fergeteges fesztivál megtervezésekor fontos volt a környezettudatosság, így a szervezők törekednek arra, hogy a háromnapos rendezvény fantasztikus hangulata hagyjon nyomot mindenkiben, ne pedig ökológiai lábnyomuk. A TE! célja a Terézvárosban működő civil szervezetek felkarolása, így nekik is helyet biztosítanak a nagyszabású esemény helyszínén.

Szentesi Színház Megnyitó Ünnepség 2021. szeptember 3. (Péntek)

A Szentes főterén álló, 1897–1899 között épült magyaros-szecessziós stílusú Petőfi Szálló és Vigadó épülete a hazai szecesszió meghatározó építészei, Komor Marcell és Jakab Dezső tervei szerint készült el. A színháztermet Tóth József (1823–1870) színészről, Szentes jeles szülöttéről nevezték el, aki a Nemzeti Színház második nemzedékének legjelentősebb realista jellemábrázolója volt. A

Tóth József Színház és Vigadó 2021. szeptember 3-tól kinyitja kapuit a színház iránt érdeklődő közönség számára.