HATÁROZAT

a járványügyi eljárásrendről, a 2020. 10. 01-jén életbe lépő módosításokkal

Az eljárásrend az intézmény tanulóira, dolgozóira, a szülők közösségére és az épületekbe (Városligeti fasor 3. és 6. Művésztelep) belépő látogatókra és vendégekre vonatkozik. A felelősségteljes magatartás mindenki számára kötelező, az alábbi pontok betartása adhat reményt a járvány visszaszorítására. A terv a tapasztalatok figyelembevételével a járványhelyzet változása esetén felülvizsgálatra kerül.

Az iskolalátogatásra vonatkozó általános szabályok:

  1. Az intézményt csak egészséges, tünetmentes, láztalan tanuló és dolgozó látogathatja.
  2. Kérjük, a szülőket, hogy tüneteket mutató gyermeket ne engedjenek iskolába! (A jellegzetes tünetek: láz, köhögés, nehézlégzés, ízlelés és szaglás hírtelen megszűnése. Kevésbé specifikus tünetek, de szintén elkülönítésre van szükség: fejfájás, hidegrázás, izomfájdalom, fáradékonyság, hányás és/vagy hasmenés.)
  3. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az a tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával, vagy kórházi zárójelentéssel látogathatja újra az intézményt. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott határozatot szükséges bemutatni.
  4. A fertőzés tényét csak orvos állapíthatja meg, ezért a tünetek jelentkezésekor azonnal a háziorvoshoz kell fordulni!
  5. Ha a tünetek az iskolában jelentkeznek, akkor az érintett tanulót azonnal elkülönítjük. A tanulónak a lehető leghamarabb haza kell mennie, és értesíteni kell a háziorvost!
  6. A fertőzésről, vagy a fertőzés esetleges lehetőségéről tanuló esetében az osztályfőnököt, dolgozó esetén az igazgatót haladéktalanul értesíteni kell. Ilyen esetben azonnal orvoshoz kell fordulni!
  7. A sikeres kontaktkutatás érdekében a KRÉTA rendszerben szükséges a hiányzások napi adminisztrálása.
  8. Az oktatás helyszíneire, az iskola épületeibe szülők csak rendkívül indokolt esetben jöhetnek, s kizárólag intézményvezetői engedéllyel léphetnek be! A kapcsolattartást telefonon, a KRÉTÁN vagy más online csatornán keresztül szükséges megoldani.
  9. Az online oktatás bevezetését csak az országos Operatív Törzs, az EMMI kijelölt főosztálya rendelheti el.
  10. Munkavégzés vagy hivatalos ügyintézés céljából az épületbe belépőknek kötelező a maszk viselése.

Az oktatási helyszínekre történő belépéssel és tartózkodással kapcsolatos szabályok 2020. október 1. napjától:

  • A vonatkozó jogszabálynak megfelelően, az intézménybe való belépés feltétele a foglalkoztatottak, a diákok és pedagógusok testhőmérsékletének mérése.
  • A központ eljárásrend értelmében, az intézmény és telephelyei területére az országos tisztifőorvos által meghatározott testhőmérsékleti érték alatt lehet belépni. Ez az érték: 37,8 Celsius-fok.
  • A testhőmérséklet mérése az Iskola Városligeti fasor 3. és 6. szám alatt lévő épületeiben a portán, a Művésztelep telephelyen pedig a portán s a szomszédos tanteremben történik.
  • Abban az esetben, ha a testhőmérséklet a meghatározott értéknél magasabb, rövid pihentetés után, ismételt hőmérsékletmérésre kell sort keríteni!
  • Az ismételt mérést követően, amennyiben a test hőmérséklete a határértéket meghaladja, a következő protokoll lép életbe:

Kiskorú esetén a növendéket a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni, és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell!

Nagykorú növendék, pedagógus, vagy munkatárs esetén az érintettnek el kell hagynia az oktatási helyszínt, s haladéktalanul háziorvoshoz kell fordulnia!

Az iskolában tartózkodás szabályai:

  • A belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés.
  • Kötelező a maszk viselése az iskola és telephelyei zárt tereiben, a folyosón és közösségi terekben.
  • A tantermekben, valamint a szakmai tanórákon nem kötelező maszkot hordani, ám ajánlott.
  • Mosdóhasználat után és étkezés előtt kötelező a szappanos kézmosás.
  • Kötelező az épületben a csoportosulások kerülése.
  • Kötelező a szakmai órák megkezdésekor és befejezésekor a kézfertőtlenítés.
  • Ajánlott a szakmai és közismereti órák alatt, lehetőség és környezeti hatások szerint, a szellőztetés.
  • Fontos a személyes testi kontaktus, kézfogás kerülése!

2020.10.01.

Kovács Gábor Dénes
igazgató
sk.