AIR FEST 2020

2020. október 10. és 11-én kerül megrendezésre a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Művésztelepén az AirFest Pole Show & Aerial Arts Championship elnevezésű verseny az AcroArt egyesület és az Akropoleisz mozgásstúdió rendezésében.

A verseny többcélú. Az egyik cél, hogy azok a gyermek és felnőttkorú versenyzők, akik légtornával, vagy rúd sporttal foglalkoznak, megmutathassák tehetségüket és versenykörülmények között mérhessék össze tudásukat.  Színteret biztosítson a sport és a cirkuszművészet találkozásának, a két mozgásművészeti ág összefonódását erősítse, a műfajokat egyesítse.

A versenynek további célja, hogy olyan értékeket közvetítsen, amelyekben az AcroArt, az Akropoleisz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ is hisz és dolgozik a hétköznapok során. Az esemény üzenetét, nemcsak a művészet világában kívánjuk terjeszteni, az idén februárban köttetett megállapodás erősítette meg, hogy a Központi Sport és Ifjúsági Egyesület a professzionális sport és ezen belül az utánpótlás területén képvisel hasonló értékeket. A sportegyesület egy különleges vándordíjat fog felajánlani egy utánpótlás korú versenyzőnek, megerősítve a sport és a cirkuszművészet összekapcsolódását.  

Az eseményt támogatja a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, amely biztosítja a helyszínt, illetve felkészült technikai személyzete is közreműködik, hogy a versenyzők a lehető legprofibb körülmények között mutassák be gyakorlataikat. A Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium jubileumi 70-ik tanávét kezdte meg szeptemberben. Több utánpótlás korú versenyző is az Artistaképző növendéke. A műsor házigazdái a Színitanház Tagintézmény színésznövendékei lesznek.

A szombati napon,

a verseny két elnöke Kovács Gábor Dénes az Artistaképző Intézet Szakgimnázium igazgatója és Pál Dániel Levente a Fővárosi Nagycirkusz dramaturgja.

A szakmai zsűri tagjai az idei évben is olyan művészek lesznek, akik számos hazai és nemzetközi díj birtokosai.

Technikai bírók: Vellai Krisztina táncos, Silver Pierrot díjas artistaművész Alexis Molina artistaművész, az Artistaképző tanára.

Művészeti bírók: Molnár Nikolett táncművész, valamint Rieberger Norbert táncművész, artista.

Időmérő bíró: Bátori Szabolcs utánpótlás válogatott szertornász

A vasárnapi nap folyamán:

A verseny elnöke: Végh Erika a BIAK előkészítő osztályainak tagozatvezető tanára.

Technikai bírók: Herczeg Richárd artistaművész a Recirquel újcirkusz társulat tagja és Szabó Liza Rúdsport világbajnok és IPSF bíró

Művészeti bírók: Molnár Nikolett tánc-és rúdművész és Zubály Angéla táncművész, kitüntetett táncpedagógus

Időmérő bíró: Dinya Bence magyar bajnok tornász és Golden Pierot díjas akrobata.

A versenyzőknek sok sikert kívánunk!