Különdíj az odesszai fesztiválon

Különdíjjal jutalmazta a zsűri az idén nyáron végzett bohóc osztályunk előadását a X. COMEDIADA fesztiválon.

A Comediada Clown and Mime Festivalt 2011 óta rendezik meg az ukrajnai Odessza városában. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek komikus művészek, melynek célja a részt vevő országok közötti kapcsolat erősítése. A művészek egymás tevékenységének megismerése révén tovább bővíthetik szakmai ismereteiket, a pályakezdő művészek pedig nemzetközi közönség előtt is bemutatkozhatnak.

A fesztivál hagyományosan április elsején kezdőik. Sokak szerint a bolondok napja a tavaszünnephez, a tavasz köszöntéséhez kötődik. Idén a koronavírus helyzet miatt fél évvel később, augusztus végén rendezték meg az eseményt. A négy napos eseményen a versenyzők a produkciójuk bemutatásán kívül mesterkurzusokon, sajtóeseményeken és utcai karneválon is részt vettek.

Intézményünk 2021-ben nyarán végzett növendékei GLEAM TEAM néven szerepeltek, és az „A” műsorban mutatták be produkciójukat. A Gyarmati Anikó, Simon Mimi, Mucsi Gergely, Takács László és Tenger George Edward alkotta csapat a zsűri egyik különdíját vehette át a záróeseményen. A díjat John Mayberry, a torontói York University Színház szakának docense nyújtotta át.

Sok szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

John Mayberry és a GLEAM TEAM tagjai
A GLEAM TEAM (b) CSAPATA as “A” műsor fináléjában