Workshopot hirdet a Nemzeti Táncszínház

Ingyenes műhelymunkára hívja iskolánk növendékeit a Nemzeti Táncszínház. Az őszi Táncfesztivál programja keretén belül fellép a Scapino Ballett társulata Rotterdamból, akik szeptember 26-án 11.00 és 13.00 óra között tartják szemináriumukat.

A Scapino Ballet Hollandia legrégebbi professzionális tánctársulata, nevét az olasz commedia dell’arte egyik alakjáról kapta. A Scapino figura táncos , mímjátékos, aki narratív módon magyarázta az előadásokat. A kortárs együttes Magyarországon szeptember 25-én mutatja be, a “The Great Bean” című darabját.

Az óriásbab (The Great Bean) című darab a vaudeville, a varieté és a cirkusz világából merített ihletet Ed Wubbe. A viharos húszas években játszódó, színpadi táncot, cirkuszi akrobatákat, bűvésztrükköket és egy rejtélyes bohócot felvonultató darab hátterét Hollywood felemelkedése, a dzsessz, és az olyan táncstílusok adják, mint a sztepptánc és a charleston. Az óriásbab izgalmas világot mutat be – annak csillogó, elbűvölő oldalát éppúgy, mint a sötét, komor dolgokat, szívszorító tragédiát. A zene fontos szerepet tölt be a fülledt atmoszféra megteremtésében: a lendületes gipsy jazztől a titokzatos Peer Gynt-szviten át Billie Holiday füstös, érzelmes vokáljáig.

Az ingyenes workshopra az előadás másnapján szeptember 26-án (vasárnap) kerül sor, 11.00-13.00 óra között. A társulat tagjai mozgásművészet kifejezőeszközeinek fejlesztésében fog segíteni az résztvevőknek.

JELENTKEZÉS

Jelentkezni elektronikus levél formájában lehet. Névvel és elérhetőséggel Gál Évánal értékesítési csoportvezetőnél a gal.eva@tancszinhaz.hu címen.