Rangos események, rendkívüli sikerek

Megkezdődődött iskolánk 71. tanéve! Rangos fellépéseken aratott szép sikerekkel zárult a nyár!

Székesfehérvári Királyi Napok

A Székesfehérvári Királyi Napok a koronázóváros nemzetközi hírű összművészeti fesztiválja, melynek fő helyszíne a történelmi belváros. A Szent István király ünnepe köré szervezett rendezvénysorozatot 1996 óta tartják meg minden év augusztusában. Az idei évben a fesztivál nyitánya megidézte az Árpád-ház legjelentősebb uralkodóit: A megnyitóünnepségen a BIAK Circuschool növendékei nagy sikerrel működtek közre, Ratkóczy Lilla golyó számmal, Heizer Dominika és Grandpierre Gabriel handstand számmal lépett fel.

Szarvasi Vízi Színház Díjátadó Gála

Augusztus 22-én este nagyszabású, gyönyörű gálával zárult a Magyar Teátrumi Társaság 11. évi nyári fesztiválja. A gálán X. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál versenyének díjátadására is sor került. A gála a Sweet Charity hatalmas mozgatható díszletében mutatta meg, hogy egy díszlet sokféleképpen hasznosítható, rendezője Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója volt. A műsorban musical és operett blokkok követték egymást, olyan művészekkel, mint Egyházi Géza, Kalocsai Zsuzsa, Xantus Barbara, Szomor György, Kocsis Dénes, Csonka Dóra, Csengeri Attila, Gulyás Attila, Bozsó József, Fogarassy Bernadett, Fogarassy András, Földes Roxána és két artista fiatal, az Grandpierre Gabriel handstandon, Ratkóczy Lilla pedig hullahopp karikával bűvölte el a nézőket.

Lovas Akrobatika Világbajnokság Megnyitó Ünnepség

A FEI Lovastorna Világbajnokság az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás társrendezvényeként került megrendezésre. A világbajnokság megnyitó ünnepségén Grandpierre Gabriel handstand produkciójával, Buti Olivér, Jagudits András, Retek Miklós összetételű trió deszka számmal váltotta ki a közönség elismerését.

Terézvárosi Fesztivál 2021.

Augusztus utolsó hétvégéjén nagyszabású összművészeti fesztivállal búcsúztatta az Eötvös10 az idei nyarat: a Kodály köröndtől egészen az Izabella utcáig felsorakoztak a főváros legnagyobb színházai, idelátogattak a legmenőbb koncertek, a legvarázslatosabb gyermekprogramok, és egy fergeteges Food Track Show is volt. Augusztus 29-én, vasárnap iskolánk is bemutatkozott. A délelőtt folyamán az interaktív sátorban artista készségfejlesztő eszközök segítségével próbálhatták ki képességeiket az érdeklődők. A délután folyamán a kisszínpadon csodálhatta meg a közönség növendékeink színvonalas előadását. Az iskola igazi összművészeti előadással készült, színészek és artisták, közösen, nagy sikerrel léptek színpadra.

Szentesi Színház Avató Ünnepség

A Szentes főterén álló, 1897–1899 között épült magyaros-szecessziós stílusú Petőfi Szálló és Vigadó épülete a hazai szecesszió meghatározó építészei, Komor Marcell és Jakab Dezső tervei szerint készült el. A színháztermet Tóth József (1823–1870) színészről, Szentes jeles szülöttéről nevezték el, aki a Nemzeti Színház második nemzedékének legjelentősebb realista jellemábrázolója volt. A színház előtt felépített szabadtéri színpadon kétórás gálaműsorban lépett fel kiváló művészek sora, s közöttük nagy közönégsikert aratott Grandpierre Gabriel és Ratkóczy Lilla.

források: eotvos10.hu, kiralyinapok.szekesfehervar.hu, newjsag.hu