Nagyhegyi Sára képviseli Magyarországot Wiesbadenben

Nagyhegyi Sára, 12. évfolyamos növendékünk karika számával képviseli Magyarországot és intézményünket az Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon. Az 1991 óta Wiesbadenben kétévente megrendezett eseményre idén október 13. és 16. között kerül sor, ami a nemzetközi és a helyi közönség számára is kiemelkedő jelentőséggel bír.

Sára a Szentivánéji álmodókban

Sára június óta napi másfél – két órás gyakorlással készül a megmérettetésre. Felkészítő tanára Vincze Tünde, Hortobágyi Károly-díjas artistaművész, a Magyar Légtornász Egyesület alapító elnöke. A fesztiválon egy szakmailag erősen dinamikus produkciót mutatnak be, melynek egyediségét a külön erre az alkalomra készített koreográfia és Havasi Balázs zenéje biztosítja. A táncos produkció szakmai különlegessége, hogy trükkönként változik a motor sebessége, ami tökéletes összhangot feltételez mester és tanítványa között.

Vincze Tünde, Hortobágyi Károly-díjas artistaművész

A rendezvényen 25 produkció kap lehetőséget a bemutatkozásra, melyeket a fesztivál szakmai válogató bizottsága több mint száz jelentkező közül választott ki idén júniusban. A 14 különböző európai országból származó előadó négy versenyeseményen és két gálaműsorban mutathatja be művészi teljesítményét a nemzetközi zsűri és a közönség előtt. A hét főből álló zsűri pontozással értékeli a résztvevők teljesítményét, továbbá a díjadományozókkal közösen dönt a különdíjakról is. Wiesbaden lakosságára is fontos feladat hárul: a „Szívek Díjáról” (Preis der Herzen) az ő szavazataik döntenek.

Sára és mestere vasárnap utazik Wiesbadenbe, hogy a csütörtökön kezdődő fesztivál próbafolyamataiba bekapcsolódhassanak. Sok sikert kívánunk a megmérettetéshez, a távolból szorítunk nekik!