Élménybeszámoló Lengyelországból

„Iskolánk 9. osztálya ebben az évben a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően utazott el Varsóba. A lengyelországi kirándulásunk fő célja a főváros felfedezésén túl, hogy – intézményünk képzési arculatához illeszkedve – felvegyük a kapcsolatot a varsói artista iskolával, és megtegyük az első lépéseket egy esetleges partneriskolai kapcsolat létesítéséhez.

A rendelkezésünkre álló 3 napban sokat sétáltunk az óvárosban, kicsit megismerhettük a város történetét a Várban való látogatásunk alkalmával. Betekintést nyertünk a varsói zsidók történelmébe a Polin Múzeumban, és óriási sétát tettünk a Lazienki Parkban, ahol Chopin szobránál még egy zongorakoncertbe is belecsöppentünk. Lifttel felmentünk a Lengyel Tudomány és Kultúra Palotájának a 30. emeletére is, és megcsodálhattuk a városképet ebben a magasságban. Kirándulásunk zárásaként és igazi céljaként ellátogattunk a Julinek Parkba, a lengyel cirkusz iskolába. Vendéglátóink szeretetteljes fogadtatásán túl megismerhettük az ottani “telep” működését, megnéztük a cirkuszmúzeumot, és diákjaink együtt edzhettek a kinti növendékekkel.

Nagyon jól éreztük magunkat. Bízunk a további kapcsolat ápolásában! Külön köszönet Farkas Melindának a szervezésért és a rengeteg segítségért!”

A BIAK 9. osztálya és kísérőtanáraik