Reménységeink a cirkuszvarázslat földjén –artistaosztályunk Kínában–

Egy éve kezdődtek a tárgyalások, amelyek alapján, a megújuló kínai-magyar kultúregyezmény keretében, a Baross Imre Artistaképző Intézet szeptembertől induló artistaosztálya bekapcsolódhat a Pekingi Nemzetközi Művészeti Iskola világhírű képzésébe. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos személyesen és alaposan megismerte a Művészeti Iskola infrastruktúráját, feltételrendszerét, módszertanát tavaly novemberben. Úgy látja, minden adott a korszakalkotó álom megvalósításához: egy szeptembertől Kínában tanuló magyar artista osztály elindításához!

A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon január 9-én, a „B” versenyprogram előadásán, – amelyben fellépnek a pekingi intézmény kitűnő növendékei – bejelentette, hogy a kínai képzés feltételei adottak, s a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ elindítja a magyar artistareménységek kiválasztását. Olyan 13 – 15 éves, valamint 18 év feletti diákok jelentkezését várják, akik a világhírű és fesztiválgyőztes kínai artistaművészek nyomába akarnak lépni, a kétezer éves hagyománnyal büszkélkedő, részleteiben is tökéletesen kidolgozott művészetoktatási módszertan révén akarnak fejlődni, hisznek az áldozatos és kitartó munka rendkívüli eredményeket termő erejében.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ tervei szerint a gondosan kiválasztott és felkészített, maximum 14 fős osztály tagjai szeptembertől Pekingben tanulhatják az artistaművészet mesterfogásait, de ehhez részt kell venniük egy több fordulós kiválasztási folyamatban.  Ez utóbbihoz kapcsolódóan, egy tehetségkutató televíziós műsorban mutatkozhatnak be, ahol a teljesítményük lesz a legfőbb érték. A diákok világszámok létrehozásában működhetnek majd közre, díjnyertes iskolatársak között, egy húsz éve töretlenül sikeres iskolában tanulhatnak, ahol kiemelkedő tudású tanárok és oktatók segítségével már 200 külföldi hallgató indult el a világhír felé.

 A Pekingi Nemzetközi Művészeti Iskolában gyönyörű környezetben, első osztályú oktatási létesítményekkel – közel harminc modern edzőterem, multimédiás tanterem, ebédlő, kollégium, 24 órás orvosi szolgálat – felszerelt, 66 ezer négyzetméteres campus területén tölthetnek egy tanévet (két részben, összesen 8 hónap) Pekingben. 

A tanév díja 5.000.000 Ft, amely 90%-ban állami finanszírozású, 10%-ban önköltséges (500.000 Ft)

Jelentkezés 2020. január 9-től folyamatosan, a létszámkeret erejéig!

A kiválasztás kezdete: 2020. március 14.

További információ és jelentkezés: https://www.fnc.hu, kepzesi.igazgato@circus.hu