Cirque du Soleil workshop a Baross Imre Artistaképző Intézetben

A BIAK, valamint a világhírű kanadai cirkusz közötti megállapodás keretében, kéthetes szakmai találkozót tartottak februárban a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Művésztelepén.

A kortárs cirkusz vezetői által életre hívott NeXgen elnevezésű programsorozat célja, a légtornász tehetségek felkutatása és kiválasztása, valamint edzők és trénerek továbbképzése volt.

A Cirque du Soleil jelenleg öt partneriskolával dolgozik világszerte, a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium az első körben a fix sitz zsánerrel került be a programjukba.

A szeminárium létrejöttét több évig tartó előkészület előzte meg, a megvalósítás nagyban köszönhető a Soleilnél dolgozó Boi Gergelynek, az iskola volt növendékének.

A workshopon technikai fejlesztő foglalkozásokat és erőfelmérőket tartottak a kanadai társulat trénerei, miközben átadták a magyar szakembereknek speciális ismereteiket.

A rendezvény során a vendégek bemutatták cirkuszuk felépítését, az ott zajló munkát. A worshop végeztével nem szakad meg az együttműködés. A montreali cirkusz vezetői online kapcsolattartás révén kísérik figyelemmel a diákok fejlődését, a következő viszontlátásig.

https://www.fnc.hu/hirek/item/2397-a-cirque-du-soleil-workshopot-tartott-a-muvesztelepen

https://www.fnc.hu/hirek/item/2385-cirque-du-soleil-workshop-indul-februarban