Vastaps a jubileumi előadás után

A Baross Imre Artistaképző Szakgimnázium fennállásának 70 éves évfordulóját különleges gálaműsorral ünnepelte  meg. Egy hónappal a végzős osztályaink vizsgaelőadását követően népes közönség előtt tartották meg a jeles évfordulót.

A különleges előadáson a múlt, jelen s jövendő egymást ölelték. A műsorszámok előtt a múlt képei elevenedtek meg, melyről az iskola korábbi növendékei, jelenlegi mesterei, szaktanárai meséltek. A bejátszások után a jövő fiatal artistái mutatták be produkciójukat. A nyitóképben Nyerges Anna és Hellenpárt Levente drót duettjét láthatta a közönség Zboray Éva visszaemlékezését követően. Közreműködtek a színész osztály idén végzett tagjai és az iskola előkészítős növendékei. Vincze Vivien pedig egy különleges fejen álló (kopf trapéz) számmal ejtette ámulatba a közönséget. Granpierre Gabriel handstand(kézenálló) számát mutatta be, hajlékonyságát és ügyességét a közönség hatalmas tapssal jutalmazta. Az idén végzett Novákovics Noémi először egy különleges zsánert mutatott be, zsinór légtorna számmal lépett a manézsba. A szintén végzős Ratkóczi Lilla hulahopp számmal készült, a produkció különlegessége, hogy a trükköket golyón mutatta be. Molnár Gréta, akit a Fővárosi Nagycirkusz közönsége már több levegő csoport tagjaként is láthatott, most Nagyhegyi Sárával egy különleges levegőkarika számmal léptek fel. Losonczi Letícia és Hernádi Mihály a Balaton partjáról utazott vissza Budapestre, hogy deszka számukkal szórakoztassák a nézőket. A páros jelenleg a Magyar Nemzetközi Utazó Nagycirkusz társulatának tagja, akik egész nyáron Keszthelyen várják a cirkuszbarátokat.

A szünet után Buda Balázs dinamikus és veszélyes gurtni számával ejtette ámulatba a nézőket. Az idén szakvizsgázott Donnert Ryan és párja Szécsényi Anna görkorcsolya számát több ízben is láthatták már a cirkusz iránt érdeklődők. A Fővárosi Nagycirkusz “Dinasztiák” című előadásban működtek közre. Svébis Dóra vizsgaprodukcióját mutatta be, témája egy fiatal nő, aki a megőrülés határán táncol. Szó szerint, hiszen dance trapéz számmal készült. Az előadás jó hangulatáról Gyarmati Anikó és Takács László bohócok gondoskodtak, varázsló és segédje című műsorszámuk derültséggel töltötte el a kicsiket és a nagyokat. Novákokovics Noémi zsinór száma után vertikális kötél produkciójával ejtette ámulatba a közönséget. Zsálek Áron egy a repülőre váró fiatal utazó bőrébe bújt, aki a gép késése miatt zsonglőr trükkökkel ütötte el az időt a beszállásig. Russnák Regina kis gurtni számát a közönség lélegzetvisszafojtva élte át, a műsorszám után vastapssal jutalmazták a fiatal artistát. A műsort a speciális képzésű kínai osztály zárta, kiegészülve a Buti Olivér, Jagudits András és Retek Miklós trió deszkaszámával. A kíséretről a színész osztály növendékei gondoskodtak. Az fináléban a mesterek és tanítványaik közösen léptek a manézsba.

A jubileumi 2020/21-es tanévet Kovács Gábor Dénes igazgató és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár zárták le.

HÉT ÉVTIZED – Múlt, jelen s jövendő egymást ölelik, A Baross Imre Artistaképző Szakgimnázium jubileumi gálaelőadása 2021. július 5. 17:00 Fővárosi Nagycirkusz

fellépők:

1. nyitókép – előkészítő medley drót – Nyerges Anna, Hellenpárt Levente (ensemble)színészosztály
2. kopf trapéz – Vincze Vivien
3. hand-stand – Grandpierre Gabriel
4. zsinór légtorna– Novákovics Noémi
5. hula-hoop golyón – Ratkóczy Lilla
6. karika – Molnár Gréta, Nagyhegyi Sára
7. deszka – Hernádi Mihály, Losonczi Letícia
8. gurtni – Buda Balázs
9. görkorcsolya – Donnert Ryan, Szécsényi Anna
10. dance trapéz – Svébis Dóra
11. bohóc – Gyarmati Anikó, Takács László
12. kötél – Novákovics Noémi
13. zsonglőr – Zsálek Áron
14. kis gurtni – Russnák Regina
15. finálé- kínai osztály (ensemble), deszka – Buti Olivér, Jagudits András, Retek Miklós (ensemble), színészosztály