Tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetése

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) számú Kormányhatározatában rendelkezett a koronavírus miatti, a köznevelési és szakképzési intézményekben szükséges új munkarend bevezetéséről

A Kormány ebben felhívja az emberi erőforrások miniszterét, valamint az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy valamennyi köznevelési intézmény és szakképző intézmény működési rendje 2020. március 16. napjától a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendjében kerüljön megszervezésre.

A jogszabály értelmében a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget, az iskoláknak és a pedagógusoknak alkalmazkodniuk kell a váratlanul kialakult szituációhoz.

A tantermen kívüli oktatás munkarendjét az egyes intézmények, intézményvezetők dolgozzák ki és érvényesítik a jogszabályoknak megfelelően. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fenntartásában álló oktatási, köznevelési intézmények elektronikus felületeiken adnak tájékoztatást a szülőknek és a diákoknak az új munkarendről, s az annak megvalósítására vonatkozó eljárásrendről.

1102/2020. (III. 14.) számú Kormányhatározat