Technikus pótfelvételi

A BÉKÉSCSABAI SZÍNITANHÁZ felvételt hirdet

2020 szeptemberében induló, egyedülállóan komplex jellegű, gyakorlat központú, államilag finanszírozott Színház- és rendezvény technikus képzéseire!

A színpad napjainkban elképzelhetetlen hang, fény, és vizuális megoldások nélkül. Ezeknek a technikáknak a szerelése, működtetése rendkívül izgalmas, és tartalmas feladat. De a technikai működtetésen túl, ma már, ez nem csupán technikusi feladat. Olyan munka, ahol az alkotói folyamat részeként, a technikus kreatív munkatársa a produkciók létrehozóinak. Minden eszköz annyit ér, amennyit a kezelője. A színház, a színpad, egy olyan világ, ami egyszerre nagyon kötött és feszes, de ugyan akkor laza és szabad. Akit megérint, az olyan munkát végezhet, ahol jól érzi magát, a munka számára örömet is jelent, nem csak fáradságot. Az iskolánkban egy olyan közeget alakítottunk ki, ahol az első pillanattól ezt a világot ismerhetik, tanulhatják meg, a diákok. A színpad az első, ahol a gyakorlat öleli körbe, az elengedhetetlen elméleti tudást. Az oktatók, tanárok, mind az adott szakterület megbecsült szakemberi is egyben, ezért nem csak beszélünk a szakmáról, ha nem meg is mutatjuk, hogyan kell csinálni.

Gyakorlati helyünk alapbázisa a Békéscsabai Jókai Színház (repertoárszínház – 1 nagyszínpad, 1 stúdiószínpad és 4-5 játszóhely), és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház valamint Szarvasi Víziszínház.

Az új tanévtől gyakorlati oktató bázist hozunk létre Budapesten, így lehetőséget teremtünk a békéscsabai mellett fővárosi osztály indítására, és szakmai gyakorlatra a Fővárosi Nagycirkuszban.

Olyan vezető színpadtechnikai cégekkel is együtt működünk, mint pl. Visual Project Kft (koncert, konferencia, sportesemény, TV-produkció, vállalati rendezvény), vagy a Szatyi Stage Team Kft. (Magyarország egyik első számú professzionális hang- fény- és színpadtechnikai szolgáltatója).

A célunk az, hogy a gyakorlatban használható valós és jól használható tudást adjunk át, a színház, és a színpad tisztelete mellett, s hogy minél jobb egyéni teljesítménnyel, de csapatjátékosként tudjanak dolgozni a szakmában a nálunk végzettek, akik megtalálhatók ma már szakma teljes területén, a legnagyobb koncertektől, a vezető színházakig.  

A hatékonyság érdekében, kis létszámú, legfeljebb 14 fős osztályokkal szervezzük az oktatást.

Az oktatás állami finanszírozású, térítésmentes!

A SZÍNITANHÁZ − a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – iskolarendszeren belül, képezi növendékeit az alábbi előadóművészeti szakmákra vonatkozóan, érettségit követő felnőttoktatásban:

  • 54 345 03 Színház- és rendezvény technikus (Színpadtechnikus Porondtechnikus, Színpadi hangtechnikus, Színpadi világítástechnikus, Színpadi vizuáltechnikus szakmairányokkal) alapképzés, 2 év – nappali munkarend;

A jelentkezés módja:

A letölthető jelentkezési lap kitöltése, valamint elküldése két címünkre (szinitanhaz@biak.hu és kepzesi.igazgato@circus.hu ) határideje: 2020. augusztus 18.

További információ: Szinitanhaz.hu címen.